دلیل خوشمزه شدن غذاها چیست؟
در این مقاله میخواهم در مورد معجزه ادویه ها بر طعم غذا اطلاعاتی را ارائه دهم. همانطور که میدانید یکی از دلایل خوش طعم شدن غذای مجالس و رستورانها ، ادویه ای است که در طبخ آن ها به کار می رود علاوه بر طعم و رنگ زیبایی که ادویه ها به غذا می دهند خواص بی نظیر درمانی دارن که با شناخت این خواص می توانیم علاوه بر یک غذای لذیذ تاثیر بسزایی بر افزایش و بهبود سلامتی خود و خانواده داشته باشد. ادویه ها و گیاهان نیز به عنوان روشی برای پوشاندن طعم و بوی نامطبوع غذا و بعداً برای تازه نگه داشتن غذا استفاده می شد. با من تا انتهای مقاله همراه باشید قرار است مطالب مفیدی به اشتراک گذاشته شود.
انواع ادویه ها و کاربرد آنها
برای دانستن ادویهجات و کاربرد آنها بایستی با خواص دارویی آنها نیز آشنا شد. ادویه ها و گیاهان دارویی از دیرباز هم برای آشپزی و هم برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار می گیرند. ادویهجات نه تنها باعث افزایش طعم، بو و رنگ غذا و نوشیدنی می شوند، بلکه می توانند از بیماریهای حاد و مزمن نیز محافظت کنند. اکنون شواهد زیادی وجود دارد که ادویه ها و گیاهان دارویی دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی، ضد توموری، ضد سرطان زا و کاهش گلوکز و کلسترول و همچنین خواصی هستند که بر شناخت و خلق و خو تأثیر می گذارد. ادویه ها و گیاهانی مانند میخک، رزماری، مریم گلی، پونه کوهی، دارچین و فلفل پول بیبر قرمز با محتوای بالای ترکیبات فنلی، منابع عالی آنتی اکسیدان هستند. همچنین ادویه هایی مانند زردچوبه، سیر ، زنجبیل و زیره و همچنین چیلی، فواید زیادی برای سلامتی دارند.
مواد معدنی موجود در ادویه ها
متخصصین تغذیه همچنین استفاده از ادویه های دیگری را برای دلایل مشابه پیشنهاد می کنند. بیشتر این ادویه ها مقداری مواد معدنی دارند، مثل:
_ مس
_ منگنز
_ منیزیم
_ فسفر
_ پتاسیم
_ سدیم
علاوه بر آن برای آماده کردن یک وعده غذایی مقوی، مقدار کمی ادویه را برای جذب ویتامین ها استفاده کنید، مثل:
_فولات
_ویتامینB6
_ویتامین C
_نیاسین
_ریبوفلاوین
_ویتامین A
_ویتامین E
باید بدانید که قدرت اسیدهای ضروری متنوع بدن را ادویه ها تامین می کنند که شما را به حرکت وا می دارد. مصرف استیک با مقداری ادویه تا 22درصد اسید پانتوتیک را افزایش می دهد. همچنین می توانید مقدار کافی پروتئین را از طریق ادویه به وعده غذایی اضافه کنید.
دارچین
دارچین بهتنهایی حاوی بیش از ۴۱ نوع ترکیب محافظتکنندهی بدن میباشد، این ادویهی قهوهای رنگ و خوشبو که به دو صورت پودر و چوب قابل استفاده است. خواص دارویی دارچین حاصل از پوست درخت دارچین است. پوست درخت دارچین حاوی موادی است که در درمان بسیاری از بیماریها مؤثرند. ضدالتهاب بودن، کاهش قند خون، افزایش ایمنی بدن در برابر سرطان، حمله قلبی و میکروبزدایی از بدن از فواید دارچین است.
زردچوبه
زردچوبه جزو جدایی ناپذیر از غذاهای ایرانی زردچوبه است. زردچوبه به نوعی متعادل کننده طعم غذا بوده و خواص فراوانی دارد. خاستگاه اصلی این ادویه زرد رنگ در هند است. زردچوبه یی از قویترین انواع آنتی اکسیدانهاست و باعث کاهش التهاب در بدن میشود. زردچوبه طعم دهنده اصلی بسیاری از غذاهای ایرانی است.
فلفل پول بیبر
فلفل پول بیبر ترکی می تواند جایگزینی مناسب برای پاپریکا و فلفل قرمز در طبخ غذاها باشد، طبع این نوع فلفل به نسبت ملایم و معتدل است به همین دلیل میتوان گفت تقریبا همه افراد میتوانند از آن استفاده کنند. از جمله خواص آن میتوان کاهش قندخون، درمان ناراحتی معده، درمان اسهال، بهبود روماتیسم و درد مفصل میتوان نام برد.
هل
از هل در تهیه بسیاری از دسرها و غذاها استفاده میشود. این ادویه مقوی طعمی شیرین و در عین حال تند دارد. هل انواع مختلفی دارد که شامل هل سیاه، سفید و سبز میباشد. پرکاربردترین نوع آن هل سبز است که عطر تندتری نسبت به بقیه دارد. همانطور که گفته شد هل چاشنی معطری برای بسیااری از غذاها، نانها، انواع مربا، دسر و شیرینی میباشد.
زعفران
زعفران یا طلای سرخ همه را مجذوب عطر، رنگ و طعم جذاب خود میکند. این ادویه گران قیمت در آشپزی ایرانی و تهیه انواع دسر و شیرینیها جایگاه ویژهای دارد. زعفران نوعی مسکن طبیعی بوده و علاوه بر جنبه درمانی، مصرف آن برای زیبایی و درخشش پوست هم توصیه میشود.
از انجایی که من خودم عاشق غذای تند هستم ادویههای تند را همیشه خریداری میکنم. من خودم خرید آنلاین رو ترجیح میدهم و یک سری ادویه و چاشنیها و مواد مفید برای رژیم غذایی و لاغری را از هانیفود که یک فروشگاه آنلاین معتبر است که خریداری میکنم. اتفاقآ این هفته با یک قیمت خرید گرانول فلفل سیاه و قیمت خرید فلفل پول بیبر که کیفیت عالی دارند و خیلی سریع هم به دستم رسید و به شما هم پیشنهاد میکنم.
در مقالات بعدی با بقیه ادویهها و چاشنیهای غذایی بیشتر آشنا میشویم.